Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων

espa_logo
d

Εφαρμογές

Ρίξτε μια ματιά στις εφαρμογές της Απτέρας

Εφαρμογές

Κατεβάστε τις παρακάτω εφαρμογές Επαυξημένης Πραγματικότητας για να έχετε μια ξεχωριστή εμπειρία!

Aptera AR Tour

Με την εφαρμογή ο χρήστης μπορεί να εξερευνήσει την αρχαία Απτέρα κατά τη διάρκεια της πεζοπορίας και της θέασης των μνημείων που βρίσκονται στον άξονα της διαδρομής περιήγησης του αρχαιολογικού χώρου. Πλησιάζοντας ένα σημείο ενδιαφέροντος, ο χρήστης καλείται να στρέψει τη φορητή του συσκευή προς την αντίστοιχη πινακίδα πληροφόρησης ώστε εμφανιστεί η τρισδιάστατη αναπαράσταση του επιλεγμένου μνημείου σε πραγματικές διαστάσεις. Ενδεικτικό της συναρπαστικής εμπειρίας είναι ότι ο χρήστης μπορεί να περιηγηθεί στο εσωτερικό επιλεγμένων μνημείων όπως για παράδειγμα στο αρχαίο θέατρο ή στη ρωμαϊκή οικία, να ακούσει επιπλέον πληροφορίες σχετικά με αυτά σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά και γαλλικά) καθώς και να φωτογραφηθεί μπροστά από τα ψηφιακά «αναστηλωμένα» μνημεία. Επιπλέον μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες για το πώς θα βρεθείτε στον χώρο αλλά και έναν χάρτη με τα σημεία ενδιαφέροντος!

Aptera AR Map*

Με την εφαρμογή ο χρήστης μπορεί, αφού εισέλθει στο κέντρο πληροφόρησης του αρχαιολογικού χώρου της Απτέρας και σκανάρει με τη φορητή του συσκευή το marker που βρίσκεται τοποθετημένο σε stand μπροστά από το χάρτη – κάτοψη της Απτέρας, να επισκεφθεί εικονικά με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας τα βασικά σημεία ξενάγησης του αρχαιολογικού χώρου και να τα δει να «αναστηλώνονται» μπροστά του.

*Πλέον μπορείτε και από το σπίτι σας να δείτε να ζωντανεύει η Αρχαία Απτέρα σαν τρισδιάστατο ψηφιακό μοντέλο. Κατεβάστε και εκτυπώστε αυτό το έγγραφο και σκανάρετέ το μέσω της εφαρμογής!

aptera_logo_light

Δευτέρα: 08:00 - 20:00
Τρίτη: Κλειστά
Τετάρτη - Κυριακή : 08:00 - 20:00

Ολόκληρο:€4
Μειωμένο: €2

Μεγάλα Χωράφια, Σούδα Κρήτη, 730 03
2825033425, 2821044418 & 94487

Μετάβαση στο περιεχόμενο